Sıkça Sorulan Sorular

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
Cevabını bulamadığınız ve aklınıza takılan her soru, öneri ve görüşleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
  • Yazılımlar Bilgisayarımla Uyumlu Çalışacak mı?

    Paneldos Yazılımları, Bulut alt yapılı olduğu için online olarak internet tarayıcıları üzerinden çalışmaktadır. Windows, Linux, Mackintosh farketmeden tüm bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız bilgisayar ve internet bağlantısıdır.

  • Paneldos Yazılımlarına Tablet ve mobil cihazlardan giriş yapabilir miyim?

    Yaptığımız tüm yazılımlar mobil cihazlara tamamen uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. İnternet erişimi olan tüm cihazlarda kullanabilirsiniz.

  • Paneldos Yazılımlarının Eğitim Desteği Var mı?

    Yazılımlarımız normal bir internet kullanıcısının kullanacağı şekilde tasarlanmıştır. Eğitim dökümanları ile rahatlıkla kullanmaya başlayabilirsiniz. (Eğitim dökümantasyonlarımız hazırlanmaktadır.)

    Adaptasyon sürecinde ücretsiz eğitimimiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ekstra eğitim ve danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz.

  • Verilerim Nereye Kayıt Edilecek, Ne Kadar Güvende Olacak?

    Verileriniz kişisel bilgisayarınız ya da sunucunuz yerine, size özel olarak yüksek güvenlikli sunucularımızda kayıt altında olur.
    Verileriniz kişisel bilgisayarınız gibi hacker saldırılarından, virüs bulaşmasından ya da çökmelerden etkilenmez.
    Ayrıca alınan yüksek güvenlik önlemleri ve her gün yapılan yedeklemelerle herhangi bir olumsuz duruma karşı önlemler alınmaktadır

  • Web tasarım ve web yazılım nedir? Farkları nelerdir?

    Web tasarım uzmanı; gerekli sektörün ihtiyacı olan detayları araştırır ve bu detaylar kapsamında grafik tasarımı olarak web sayfasının görselini yaratır. Örneğin yapılacak web sitesi tıp sektörü ile ilgiliyse grafik tasarım için uygun fotoğrafları bulmalı ve hayalindeki tasarımı ekrana yansıtmalıdır. Yapan kişinin hayal gücü, yeteneği ve tecrübesi işin kalitesini yansıtır.

    Web yazılım uzmanı ise oluşturulan tasarımın hareketlenmesini ve işlevsel olmasını sağlayacak arka plan kodlarını oluşturur ve yaratılan tasarımın işlevsellik kazanmasını sağlar.

  • Kurumsal web sitesi nedir? Ne işe yarar?

    Kurumsal web siteleri şirketlerin internet üzerindeki itibarını belirler. Şirketler ürün ya da hizmetlerini tanıtmak için profesyonel bir ekibe sahip olan şirkete internet sitelerini yaptırmalıdırlar.

    Kurumsal web sitesi sade anlaşılır olmalıdır, kullanıcıyı yormamalıdır.

    Ana sayfanız sitenizin giriş kapısıdır, çok karışık olmamalıdır. Firmanızı kısaca anlatmalı, duyurulara ya da kampanyalara ana sayfada yer verilmelidir. Menüler, ziyaretçilerin aradıklarını kolayca bulabilecekleri şekilde tasarlanmalıdır.

  • Web Tasarım Fiyatları Neden Çok Farklı?

    Alacağınız hizmete, tasarım ve programlama süreçlerine ve satış sonrası destek, bakım, güncelleme, sorun giderme gibi durumlara bağlı olarak fiyatlarda farklılık meydana gelmektedir. Özgün tasarıma sahip, kazanç sağlayan, kolaylıkla yönetilebilen, günün her saatinde destek alınabilen bir web sayfasının ücreti ile hazır template kullanılarak hazırlanmış, kullanıcıya güven vermeyen, yönetimi yok veya çok zor olan statik bir web sayfasının ücretinin aynı olması beklenemez.

  • Hazır Tasarım ve Özel Tasarım Arasındaki Fark Nedir?

    Hazır tasarım, daha önce tasarladığımız sitelere benzer veya hazır bir şekilde satın alınmış temaları işinize uygun kodlamasını yaptığımız işlerdir. Özel tasarım ise sadece size özel özgün tasarımlardır.

    Özel tasarım sistemler hazır sistemlere göre daha fazla zaman alır ve nispeten daha pahalıdır.

  • Farklı Dillerde Web Sitesi Hazırlanabilir mi?

    Web sitenizin tasarımını İstediğiniz tüm dünya dillerinde hazırlayabiliriz. İşiniz uluslararası bir kitleyi kapsıyorsa elbette çoklu dil modülünü aktif edebiliriz

  • Web Sitemin İçeriklerini Kendim Güncelleyebilir miyim?

    Evet istediğiniz zaman web sitenizi kendi geliştirdiğimiz içerik yönetim sisteminden kendiniz güncelleyebilirsiniz.

  • E-ticaret nedir? Nasıl kullanılabilir?

    İnternet ortamında insanların belirli sistemler üzerinde gerçek ve ya sanal ürünleri para karşılığında satın alması işlemidir.
    Kısaca tanımayalacak olursak e-ticarete, ticaretin elektronik versiyonu diyebiliriz.

    E-Ticaret aracılığıyla ne satılabilir?
    Aslında böyle bir sınıflandırma söz konusu olamaz. İnternet ortamı bilindiği gibi sonsuz bir deryadır. Her cinsten, ırktan, huydan insanın bulunduğu internet ortamında neyin satılıp satılamayacağını kestirmek çok zordur. Bu konuda asıl iş sizin pazarlama becerinize kalıyor. Pazarlama tekniğiniz sayesinde internetten hemen hemen her şeyin satışını yapmak mümkün.

  • İnternet reklamcılığı nedir? Ne işe yarar?

    İnternet reklamcılığı birçok konu ile bağlantılı olarak ilişkilendirilebilecek gelişmiş reklamcılık türlerinden biridir. İnternet Reklamcılığı; gazete, televizyon, radyo gibi mecralarla yayınlanan reklam kampanyalarıyla karşılaştırıldığında hem ölçülendirilebilir olmasıyla hem de düşük maliyetle daha fazla kitlelere ulaşabilmesiyle ön plana çıkmaktadır. İnternet’in son yıllarda aldığı hal ile dünya üzerindeki herhangi bir bilgiye en kısa sürede ulaşılabilmesini sağlayan bir kitle iletişim aracı olduğu düşünürsek, İnternet Reklamcılığı etkin ve doğru yollar seçilerek planlı çalışmalarla yürütüldüğünde hedef kitlenize ürün ve hizmetlerinizi en kolay şekilde tanıtmanızı sağlayabilecek bir reklamcılık türüdür.
    Bugün İnternet Reklamcılığı; bir çok firmanın gerek satışlarını arttırma, gerekse kurumsal kimlik ve imajını göstermek amacıyla kullandığı bir vizyon, pazardır. İnternet Reklamcılığı, bir firmanın Pazarlama Stratejilerine uyarlanarak yapılan stratejik reklam çalışmalarıdır.
    İnternet reklamcılığının uygulamaları, sonuçları detaylı olarak analiz edilebilir ve daha güvenilirdir.
    Google reklamlarının yanı sıra instagram, facebook, twitter gibi sosyal medya reklamları potansiyel müşteri kitlenize ulaşmanın en kısa ve güvenilir yoludur.

  • Google SEM / SEO nedir? Farkları nelerdir?

    SEO (arama motoru optimizasyonu) ve SEM (arama motoru pazarlama) benzer – ve bazen birbirlerinin yerine kullanılan ifadelerdir. Aslında SEO ve SEM farklı hizmetlerdir.

    SEO (Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu) Web sitenize farklı metodlar uygulayarak arama motorlarında organik sonuçlarında, sitenizin üst sıralarda çıkmasına yardımcı olan bir yönteme verilen addır.

    SEM (Search Engine Marketing – Arama Motoru Pazarlaması) Google bazında düşünürsek, Google Adwords olarak bilinir. Diğer arama motorlarında da benzer reklam modelleri mevcuttur.

  • Hosting(İnternet alanı) / Domain(İnternet adresi) nedir?

    1. Domain (Alan Adı) Nedir?

    Alan Adı(domain), şahsınıza ait ve internet üzerinde temelde bir DNS (Domain Name Server – Alan Adı Sunucusu) üzerinde barındırılan ve başka eşi benzeri olmayan bir adrestir. Parmak izi yada vatandaşlık numarası gibi bu isimden sadece 1 tane vardır. Mesela www.paneldos.com alan adı(domain) bize aittir ve başka kimse tarafından kullanılamaz.

    2. Hosting (Web Alanı) Nedir?

    Alan Adını(domain) yukarıda anlattıktan sonra Hosting kavramını açıklamak biraz daha kolaylaşıyor. Kiraladığınız alan adına bağlı bir web sitesi yayınlamak için kullanacağınız, ve özünde disk, trafik, bağlantı hızı kavramlarını ifade eden depolama alanıdır. Yani internete bağlı bir sunucuda, web siteniz ve dosyalarınız herkese açık bir şekilde yayınlanır. Kısacası hosting yani web alanı size oluşturulan sitenin internet üzerinde barınmasını ve kurumsal mail adreslerinizi kullanmanızı sağlamaktadır.

  • Türk ticaret kanunu şirketlere web sitesi yaptırma zorunluluğu nedir? Neleri kapsar?

    Yeni TÜRK TİCARET KANUNU ile şirketlere web sitesi zorunluluğu 14 ŞUBAT 2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni TÜRK TİCARET KANUNU' na göre her şirket bir web sitesi yaptırmak zorundadır.

    Yeni Türk Ticaret Kanununa göre olması gereken web sitesinin özellikleri nedir?

    Yeni Türk Ticaret Kanununda detaylı olarak bahsedilen web sitesi zorunluluğu şirketlerin ortaklarına ve diğer kurumlara karşı şeffaf olmasını amaçlıyor. Zorunlu web sitesi şirketin tüm resmi bilgilerinin yayınlanması gereken bir web sitesi olacaktır.

    Bu nedenle şu özellikler ön plana çıkıyor:

    -Web sitesi zorunluluğu tüm sermaye şirketleri için geçerlidir.
    -Zorunlu kanuni Web sitesi kolayca güncellenebilir olmalıdır.
    -Yeni Türk ticaret kanununda web sitesinde yayınlanmalı denen tüm bilgiler, raporlar (Toplantı duyuruları, kararları, bilançolar gibi) zorunlu web sayfası içinde bulunmalıdır.
    -Web sitesi zorunluluğu bilgiye ulaşılması için konuldu. Bu amaçla web sitesi yayını kesintisiz olmalı. Bu sebeple hizmet alınan firma ile bu konuda bir destek anlaşması yapılması hatta bu yükümlülükleri hizmet sağlayan firma ile paylaşılması zorunlu web sitesinin sürekli yayında olması için gerekli.
    -Web sitesi ortakların uzaktan (il dışı ya da ülke dışından ) toplantılara katılması ve oy vermesi gibi esaslar üzerine kurulu olmalı. Yani görüntülü konuşma ve elektronik imzaya dayalı sistemlerin zorunlu web sitesi içinde olması gerekiyor.
    -Web sitesi kanundaki değişiklikleri de öngörecek, değişiklik yapılmaya uygun olmalı.
    -Web sitesini sadece kanuni zorunluluk olarak kullanılmayacağı da düşünülmeli. Maliyet açısından web sitesi hem kanuni şartları hem de genel web sitesi oluşturma amaçlarını kapsamalı.

    İlgili kanunu resmi gazetede görüntülemek için lütfen tıklayınız...